Almas og Fridas mormor

torsdag den 29. august 2013

Uldgarn - ikke møl men sommerfugle!

I forrige indlæg beskrev jeg fundet af en larve i mit uldgarn og mange overbidte tråde i flere nøgler. Det er jo nærliggende at tro at det var møl, men det tror jeg ikke mere.

I de seneste dages fantastisk skønne sensommervejr har jeg siddet på terrassen i min liggestol og lyttet lydbog og hæklet samtidig - en skøn kombination!


Imens jeg hyggede mig der lagde jeg mærke til at den ene sommerfugl efter den anden (af den farvestrålende slags) gerne ville lande i mit garn. Vi har mange sommerfugle, i nærheden er en sommerfuglebusk og mange merian- og oreganoplanter, som de også godt kan lide. Jeg viftede dem væk og endte med at lægge et viskestykke over garnet.
 
Spørgsmålet er om det er farven eller duften af garnet (Kauni), der tiltrækker dem, for der var uden tvivl noget, der gjorde det.
 
Jeg tænker nu, at jeg inden ferien også havde haft kurven med ude på terrassen og at en sommerfugl havde lagt æg i garnet. Jeg bar kurven ind i stuen - det ser pænt ud - og tog afsted på ferie. Resten kan læses og ses her3 kommentarer:

 1. Dejlig kombination til afslapning på terrassen .. Men sjovt hvorfor sommerfuglene holder af garnet ...
  Glæder mig til at se hvad du tryller frem
  Kh og go weekend

  SvarSlet
 2. Sikke flotte dækkeservietter du har lavet i dejlige farver.
  Det er da rigtig tralst med larver i garnet. Knus Inge

  SvarSlet
 3. Jeg har også været ramt af uldmøl her i år - jeg tror ikke det er sommerfugle, der har været i mit garn. Og ligesom dig har jeg været igennem frysning og pakning i plastikposer. Det er lidt ærgeligt - jeg kan nemlig også godt lide at have "fri" uld liggende. Men der går nok nogle måneder, før jeg tør pakke ud igen.

  SvarSlet