Almas og Fridas mormor

fredag den 16. august 2013

Møl i uldgarnet

 Siden jeg købte alle disse dejlige Kauni garner har de boet i denne kurv i min stue. De pynter gevaldigt og opfordrer til hyggelig hækling.

Da vi kom hjem fra to uger på Madeira opdagede jeg en larve på det neongrønne nøgle, som nu ser sådan ud:


6-7 tråde var "bidt over". Lidt senere fløj der et insekt ud af nøglet. Det kunne godt ligne et møl, men det gjorde larven ikke, den var stribet og lidt stor. Desværre fik jeg ikke fotograferet den.

 
Af garnerne har jeg foreløbig hæklet dette tæppe til Alma og jeg er halvvejs med et tæppe til Frida. Jeg kan selvfølgelig være glad for at larven åd af et nøgle og ikke af noget færdighæklet, som der også var lidt af i kurven.Jeg pakkede alt garn og de hæklede firkanter i plastikposer og nu har de ligget 4 dage i fryseren, så alt utøj burde være dødt.

Jeg finder vel aldrig ud af om det var møl eller et andet "udyr". Jeg synes det er lidt trist hvis man er nødt til at have alt uld pakket ind i plastik, når man ikke lige bruger det - har I andre det?

4 kommentarer:

 1. 7-9-13 har jeg aldrig haft dyr i mit garn, håber heller ikke jeg for det, som du skriver det ville være så trist med garn i poser ;0)

  SvarSlet
 2. øv øv Anne - hvor trist ..
  håber du er kommet a' med utøjet ...
  Jeg har haft små grønne larver inde i sommer ... men de har heldigvis kun spist af pelargonierne ..
  knus
  ps. meget flot tæppe Alma har fået :)

  SvarSlet
 3. Hvor er der mega surt, jeg har ikke oplevet det, og jeg håber bestemt ikke det var møl

  SvarSlet
 4. Ja, det er ærgerligt. Jeg har oplevet det for nogle år siden, hvor de fik lavet huller i noget at vores tøj, og siden dengang pakker jeg mit garn i plasticposer, klare så jeg kan se igennem. Jeg pakker også uldtøjet i poser når det skal ligge i længere tid i skabet. Det er ellers en skøn kurv-fuld du havde stående ;-)
  vh Anette

  SvarSlet