Almas og Fridas mormor

søndag den 22. december 2013

Penny Patch Quilt-Along 5: Færdig Quilt

 
Min Penny Patch Quilt er færdig, nogenlunde til tiden. På dansk kalder jeg det 5-øre-tæppet, og min datter skal have det i julegave. Det har lige størrelsen til en middagslur på sofaen. Jeg håber hun får tid til at bruge det en gang i mellem, men det er jo ikke let med de to livlige småpiger.Det er den første quilt jeg har syet efter "alle kunstens regler". Jeg har tidligere lavet to sengetæpper, en babyquilt og nogle småtterier, men det har været lidt med at prøve mig frem uden at sætte mig helt ind i teknikken. Det har jeg nu, og jeg har brugt stabler af penge på at anskaffe udstyr til syningen og to dyre trykfødder til symaskinen. Men en hobby må man vel bruge penge på....


 
Det har været sjovt at følge en Quilt-Along og se hvor forskelligt udtryk der kan skabes ud fra samme forlæg. De færdige quilts kan ses på Finished Penny Patch Link Party. Der er ikke så mange endnu, men det er jo også svært at få tid til at sy ret meget i december.
 

Frihåndsquiltningen hedder Dogwood-Quilting. Jeg har aldrig prøvet frihåndsquiltning før, så jeg øvede mig en del. Det blev så nogenlunde, ikke perfekt, men pyt, det ser OK ud.  

Desværre gik det først op for mig til allersidst at jeg skulle have reguleret trådspændingen til lidt strammere, men det er der ikke noget at gøre ved.
 

5 kommentarer:

 1. Wauw den er blevet meget smuk - og meget flot quiltet
  Go jul til dig og dine kære
  Knus

  SvarSlet
 2. Your penny patch is beautiful! I love the muted colors--they make the whole quilt shine.

  SvarSlet
 3. Hold da op hvor er det flot, skønne douce farver. Det må være årets hulegave!

  SvarSlet